Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi

Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi

Širi je ljestvica počela postići problem pojave ugljika na donjem dijelu željeza. To je uglavnom zbog nemara vlasnika: oni odabrali pogrešan način za glačanje, zabrljati nešto, koristi ga netočno. A sada je željezo prljavo i treba ga očistiti. Kako očistiti željezo od opeklina? Ovaj članak će se baviti ovim problemom i načinima da se riješite toga.

Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikoviNajlakši način za rješavanje ovog problema je dobiti novu. Međutim, za neke, ova opcija, naprotiv, je najteža. Nisu svaka obitelj ima priliku promjeniti ograde svaki mjesec ako ih netko nehotice tretira. Čišćenje potplata željeza uopće ne mora biti potrebno ako slijedite pravila rada: kontrolu temperature, korištenje meke vode itd. Ako slijedite pravila koja preporučuje proizvođač kućanskih aparata, možete izbjeći mnoge probleme u budućnosti. Ako koristite tvrdu vodu, velika je vjerojatnost formiranja ljestvice, a na podlozi željeza pojavit će se racija. Takav dodir će uništiti vaše glačanje. Ponekad tkanina može čak i izgorjeti. Stoga, u budućnosti trebate biti pažljivi nakon što se riješite onečišćenja.

Kako očistiti željezo od opeklina?

Živimo u stoljeću naprednih tehnologija koje ne stoje mirno. Stoga timogu se sigurno osloniti na nove izume. U tom slučaju, pomaže vam univerzalni čistač glačala - posebna olovka, razvijena suvremenim tehnologijama, za uklanjanje naslaga ugljika. Istovremeno korištenje ovog alata nije teško. Nisu potrebne nikakve posebne mjere opreza i ne zahtijeva se kvalificirana pomoć za ovaj postupak. Potrebno je samo zagrijavati željezo i olovku, a zatim utrljati dno, na kojem opekline. Počinjući djelovati, kemijski procesi će emitirati neugodne mirise - šljam se počeo taliti, što znači da se stvari kreću u pravom smjeru. Nakon ovog postupka, dno željeza treba obrisati krpom, a ruke treba temeljito oprati sapunom i vodom.

Kako očistiti željezo od opeklina ako nema takve olovke i nema prilike to kupiti sada? Ne brinite, jer postoji još jedan način. Taj je alat koristili naši preci. Trebat će vam novina i fino usitnjena sol. Potrebno je sipati sol u šaku na novinama, a zatim zagrijati željezo i početi zagladiti sol na novinama, kao da glačate svoje stvari. Ako je slana crna, onda se pjena spušta s povjerenjem. Nakon takvog glačanja obrišite dno željeza prvo mokrom, a zatim suhom krpom. Međutim, budite oprezni jer tijekom tog postupka dno željeza može biti ogreban.

Također možete pomoći mješavini tekućeg deterdženta i sode. Da biste dobili potrebnu smjesu za čišćenje, morate kombinirati naznačene sastojke, a zatim ih miješati do homogene mase. Rezultirajuću suspenziju treba utrljati u oštećenu površinu željeza. Nakon 30 minuta morate isprati smjesu i obrisati krpu. Ovim načinom čišćenja ne morate zagrijavati željezo.

U principu, čak i ocat može biti koristan kao sredstvo za čišćenje. Operite željezo octa dok prati posuđe vodom. U tom slučaju, imajte na umu da ocat nestaje brzo, dakle, zahtijeva periodičnu impregnaciju. Sada ste naučili kako očistiti željezo od spaljivanja kod kuće.

Related news

  • 13 strange superstitions about death
  • Actress and TV presenter of Russian show business
  • Dragon Age: the beginning: the passage of the legend
  • Effective self-presentation: an example of how to prepare different options
  • Laying clinker tiles - the secrets of technology
  • Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi Kako očistiti željezo od opeklina: savjeti i trikovi